فرآیند رنگ‌زدایی روغن خوراکی

اطلاعات كارخانه هاي مختلف صنايع غذايي

فرآیند رنگ‌زدایی روغن خوراکی

رنگ زدایی روغن خوراکی عمدتاً برای حذف رنگدانه در روغن خام است تا رنگ روغن نهایی شفاف شود که مطابق با استانداردهای ملی است. علاوه بر این، بخش رنگ‌زدایی روغن خوراکی می‌تواند پس از صمغ‌زدایی و اسید‌زدایی، صمغ و صابون باقی‌مانده را فیلتر کند تا ناخالصی‌های موجود در روغن کاهش یابد. سفید کردن روغن‌ها و چربی‌های خوراکی بخشی از فرآیند تصفیه روغن‌ها و چربی‌های خام است که آلودگی‌هایی را که بر ظاهر و عملکرد این مواد مبتنی بر تری گلیسیرید (تری گلیسرول) تأثیر منفی می‌گذارند، حذف می‌کند. به طور معمول، روغن ها و چربی های خوراکی، از روغن های سویا و پالم گرفته تا پیه حیوانی، همراه با ناخالصی ها در مقادیر مختلف استخراج می شوند. بسیاری از این ناخالصی ها باید از روغن حذف شوند تا استانداردهای روغن با کیفیت بالا برای کاربردهای خوراکی به دست آید. به طور کلی قبل از فرآیندهای صمغ زدایی و پالایش (خنثی سازی)، سفید کردن برای حذف آلاینده های مضر خاصی که به طور موثر توسط این فرآیندها حذف نمی شوند، قبل از پیشرفت روغن از طریق بو زدایی مورد نیاز است. در ابتدا به عنوان فرآیند مخلوط کردن روغن و جاذب خاک رس برای حذف رنگ توصیف شد، عملیات سفید کردن به طور موثر بخشی از رنگ را حذف می کند، محتویات کلروفیل، صابون و صمغ های باقیمانده، فلزات کمیاب، محصولات اکسیداسیون را کاهش می دهد و به طور غیرمستقیم بر رنگ روغن بو داده شده تأثیر می گذارد. در حالی که به نظر می رسد فرآیند سفید کردن یک مخلوط ساده جاذب و روغن و به دنبال آن فیلتراسیون باشد، واکنش های شیمیایی و فیزیکی در حال وقوع پیچیده هستند و تا حد زیادی به متغیرهای فرآیند (مثلاً سطح رطوبت، دما، زمان تماس و خلاء)، کیفیت روغن وارد شده وابسته هستند. سفید کننده، مقدار و ویژگی های جاذب و نوع تجهیزات مورد استفاده. موفقیت یا کارایی عملیات سفید کردن وابسته به اثربخشی فرآیندهای بالادستی است که در آن آلاینده هایی که پتانسیل تداخل با مکانیسم های سفیدکننده را دارند باید حذف شوند شکل-1. برخی سفید کردن فرآیند پالایش را به این دلیل در نظر می‌گیرند که این آخرین عملیات در فرآیند پالایش روغن قبل از رفتن به بوی‌زدایی است. همانطور که تمرکز این مقاله نشان می دهد، بهینه سازی فرآیند سفید کردن به طور قابل توجهی برای:
  • دستیابی به محصولات روغنی تصفیه شده با کیفیت بالا
  • قابلیت اقتصادی فرآیند تصفیه روغن
رنگزدایی روغن

شکل1- راندمان پردازش - حذف آلاینده ها وابسته به فرآیند.


ویژگی‌های خاک رس برای سفید کنندگی

ظرفیت جذب کانی‌های جاذب به ساختار کانی‌شناسی و ویژگی‌های جذبی آن‌ها مانند سطح، توزیع اندازه ذرات، تخلخل و اسیدیته سطح بستگی دارد. رس ها یا خاک های سفید کننده معمولاً از یک یا چند نوع از سه نوع کانی رسی تشکیل می شوند: مونت موریلونیت کلسیم، آتاپولژیت و سپیولیت. نماهای میکروسکوپی دو مورد از این کانی های مبتنی بر خاک رس در شکل 2 نشان داده شده است. یکی مونت موریلونیت کلسیم (که معمولاً بنتونیت نامیده می شود) و دیگری ترکیبی طبیعی از آتاپولژیت و مونتموریلونیت از منطقه جورجیا در ایالات متحده است.

ادامه دارد...

 





شکل2- سفید کننده مواد معدنی پایه خاک رس.






۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.